fredag 30. desember 2011

Romjulsfred...

Etter gode dager i Betlehem, Jeriko, Hebron og Jerusalem med familien, gikk turen tilbake til South Hebron Hills og Yatta i dag.

Vi fant en sjåfør i Jerusalem som ville kjøre oss helt «hjem» for en rimelig penge. Waled som sjåføren het, snakket dårlig engelsk. Men vi skjønte han hadde en historie han ville fortelle.

Hans sønn Rabier på 22 år ble skutt og drept på en kontrollpost nær Betlehem i 2009. Av en grunn vi ikke helt forstod, hadde ikke sønnen stoppet bilen slik soldaten på kontrollposten anviste.
Bildet av Rabier hang i bilen. Det var pappas bil sønnen kjørte da han ble skutt og drept.
Sterkt var det å se en tydelig preget pappa peke på bildet av sin døde sønn. Ekstra tett innpå hendelsen kom vi når faren pekte ut kulehullet i døra på bilen, der kula endte etter å ha truffet sønnen.
Da begynner visst hverdagen her på Vestbredden igjen….

2 kommentarer:

 1. Hei Terje
  Sterk historie, som illustrerer hverdagen under okkupasjon for vanlige palestinere. Viktig å få det fram, for dette er såkalte «ikke-nyheter» i mediene.
  Følger med på bloggen din og det viktige arbeidet du og de andre ledsagerne gjør.
  Var selv på team 39 i Hebron, så utviklingen der og i SHH interesserer meg spesielt.
  Er forresten spent på hvordan det har gått med rivningsordren av solcellepanelene som forsyner strøm til den utsatte landsbyen Imneizil. Dette var en sak like før du var på plass. Håper de har fått beholde strømmen.

  Ønsker deg og hele teamet et riktig Godt Nytt År!
  Mvh
  Kjetil

  SvarSlett
 2. Hei - hyggelig at du følger meg på bloggen :) Demolishion-orderen på solcellepanelet er foreløpig frosset. EAPPI tar noe av æren etter å ha stabla på beina en stor delegasjon av journalister og diplomater fra konsulater og ambassader som besøkte Imnezil i november.
  De har bygd et nytt sanitærbygg ved skolen i Imnezil...den har dessverre (men ikke overraskende...) mottatt demolishenorder... Vi håper og ber om at den må få stå. Skolen trenger sårt disse toalettene!!! GODT NYTT ÅR!!!

  SvarSlett