mandag 9. januar 2012

Raketter fra Gaza

Jeg har hørt og lest om rakettene fra Gaza som skytes inn mot Israel med ujevne mellomrom. I dag har jeg vært i området selv.
Å høre Roni Keidar i organisasjonen http://www.othervoice.org/welcome-eng.htm
fortelle om dialog og fellesskap med enkeltmennesker i Gaza var sterkt. Hun representerer mindretallet i landsbyen hun bor, og de fleste der mener hun er helt på feilspor.
Roni tror på dialog som fredsløsning og at de en dag skal slutte å leve i frykt for at en ny rakett skal treffe huset, hagen, skolen eller barnehagen i landsbyen Netive Ha`asara. Landsbyen er det bebygde området i Israel som ligger nærmest Gaza. Rakettene er primitive og skader kun akkurat der de treffer. 2 mennesker i landsbyen er truffet og drept de siste 10 år. De fleste rakettene treffer jorder eller drivhus utenfor landsbyen. Likevel – når alarmen går, løper alle i nærmeste bombesikre rom
Roni tror IKKE på en gazakrig nr. 2, slik en del israelske politikere snakker om. Hvorfor skulle den virke bedre enn den første (2008) sier hun….
Utsikt mot Gaza by fra en høyde utenfor den israelske landsbyen Netive Ha`asara

I media er det Sderot som nevnes som byen som opplever raketter med ujevne mellomrom. I byen besøkte vi en lekeplass. Lekeplassen har bombesikre «lekerom». Når alarmen går har barna 30-40 sekunder på seg til å løpe inn i det bombesikre lekerommet som sees på bildet under.
Ingen barn i verden skulle behøve å løpe til bombesikre rom!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar