lørdag 21. januar 2012

3 demonstrasjoner på en dag

Jeg har deltatt aktivt i min første demonstrasjon. Hvorfor først nå? Jeg har vel ikke hatt noe å demonstrere for tidligere i mitt «bløtkakeliv». Dette er den eneste demonstrasjonen vi som deltakere i http://eappi.org/ har anledning til å være i frontlinjen og holde plakater. På alle andre demonstrasjoner er vi henvist til å holde oss langt bak og kun ta bilder og observere.
 Å stå sammen med modige voksne damer i en stille demonstrasjon i en rundkjøring i Vest Jerusalem var for meg en sterk opplevelse. Women in black er israelske damer som demonstrer mot den israelske okkupasjonen av de palestinske områdene.
Les mer om bevegelsen her>>> http://www.womeninblack.org/es/history

Motdemonstranter på andre siden av vegen som forkynner «Stå på med det gode arbeidet dere gjør, militæret»

Turen gikk videre til demonstrasjoner i både Sheikh Jarrah og Silwan. Begge er palestinske boligområder i Øst Jerusalem som opplever at israelske bosettere tar over hus og leiligheter.
"Demonstrasjonen" i Silwan er fredagsbønnen som flyttes ut på gata. Sterkt, stille og fredelig.
I området Silwan er også mange av de palestinske husene truet av arkeologiske utgravninger. 80 hus står på rivningslista.
Alt dette fører også med seg mer vold, frustrasjon og arrestasjoner av unge frustrerte og stressa gutter som igjen fører til opptrapping av sikkerhet som mer politi, soldater etablering av vaktposter osv. 
I Sheikh Jarrah starter demonstrasjoen på et gatehjørne. Etterhvert går man i et demonstrasjonstog rundt til, og helt inn i hagen til husene som er overtatt av israelske bosettere. De fleste som deltar i demonstrasjonen er israelere fra fredsorganisasjoner.

Noen flere bilder:
Demonstrasjonstoget har stoppet opp i hagen foran et hus der israelske bosettere bor i den ene delen og en palestinsk familie i den andre delen. Et telt er satt opp i hagen der fredsaktivister overnatter...
En palestinsk nabo kommer ut med te til demonstrantene. Det er hans måte å vise takknemlighet for at noen bryr seg.
Vaktpost i hagen utenfor et av husene som er tatt over av unge israelske bosettere.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar