tirsdag 29. november 2011


I dag har vi "gått i fjellene" i South Hebron Hills. Goldt men vakkert landskap. Vi har besøkt 2 landsbyer som ikke har veiforbindelse. Jinba (300 innb) og Bir al Idd (60 innb). Steder som begge har vært utsatt for trakasering fra en bosetter (opprinnelig fra Sør-Afrika – hvit sådan…). Skutt noen sauer. Viftet med sitt våpen i landsbyene….

I Jinba møter vi en flott dame på 23 år. Gift og et barn på 2 år. Hun har brukt hele formiddagen på å feie både fjøs (hule i fjellet) og «hus» (telt). Te er en selvfølge. Men også brød, tørket youghurt og bladselleri vil hun spandere. Det vil være feil å si nei. Familien har nesten ingenting. Det de liker aller best er å få besøk, og å gi bort noe…. Bildet: Inngangen til fjøset der lammene er.
Og der er lammene jo.......

I Bir al Idd møter vi en mann på rundt 60? Han har 4 koner og 34 barn. Jeg kan ikke la vær å bli fordomsfull. Flerkoneri kræsjer jo med alt jeg har lært og hva som er lov i min kultur. Skal de få lov å fortsette med dette? Skal vi nekte de å leve som de har gjort i tusener av år? Foto: illustrasjonsfoto

Begge disse landsbyene ligger i områder under full kontroll av israelske myndigheter. De vil ikke at vi tar bilder av hverken mennesker eller bygninger. Risikoen er for stor. "Fjøset" og lammene var greit.

Nå skal dere få hvile litt fra bloggen min. Nå blir det en uke i Jerusalem med siste kursing før vi kan reise tilbake til South Hebron Hills, pakke ut av kofferten og flytte inn i huset «for godt»

2 kommentarer: